Verzuimbegeleiding

31-03-2022

Nieuwe dienst: Verzuimbegeleiding!

De aanleiding

Als advocaat merk ik in de praktijk vaak dat werkgevers behoefte hebben aan professionele verzuimbegeleiding door een externe partij. Sterker nog, een werkgever dient bij langdurig verzuim zelfs een ‘casemanager verzuim’ aan te wijzen om de werknemer te begeleiden, evenals de contacten met alle partijen te onderhouden.

Vanaf heden kunnen werkgevers mij ook inschakelen als casemanager verzuim. Wat betekent dit precies?

De situatie

Zodra een werknemer zich ziek meldt, ontstaat er voor zowel de werknemer als de werkgever een vervelende situatie. De werknemer was het liefst gezond geweest en aan het werk gegaan. En de werkgever heeft graag een gezonde, fitte werknemer die met plezier zijn werk uitvoert.

Ook komen er voor de werkgever veel verplichtingen om de hoek kijken zodra een werknemer zich ziek meldt. Dit kost u veel tijd en energie. Daarnaast ontbreekt het vaak aan de juiste kennis binnen de organisatie zelf om uw werknemer op de juiste manier te begeleiden en tegelijkertijd te voldoen aan alle complexe wet- en regelgeving die gevolgd moeten worden bij de re-integratie van een werknemer.

Pakt u dit niet op de juiste manier aan, dan kan het u letterlijk duur komen te staan. Niet alleen zal het langer duren voordat de werknemer weer aan de slag gaat, ook heeft u kans op een loonsanctie van het UWV. Dat betekent dus extra kosten, die wellicht onnodig waren geweest.

Welk resultaat heeft u als u mij inschakelt als casemanager verzuim?

Ik neem de regie over het verzuimproces uit handen en zorg ervoor dat alle partijen, zoals de Arbodienst, de bedrijfsarts, het UWV, de werknemer en de werkgever, doen wat ze moeten doen om de werknemer weer aan de slag te krijgen en extra kosten te voorkomen.

Kijk voor meer informatie op mijn website www.mmverzuimbegeleiding.nl of

bel naar 0183 – 78 54 00 / mail sandra@mmverzuimbegeleiding.nl